I flera tusen år har människan använt ånga för att laga mat. I den varsamma tillagningen kommer råvarornas smak, färg och konsistens bäst till sin rätt. Ångkokning är en hälsosam metod där näringsämnena bevaras på bästa sätt och behovet av fett vid tillagningen är minimalt. Det är enkelt att ångkoka och risken att misslyckas är liten.
Grönsaker, fisk och skaldjur, kyckling, kött eller desserter - allt kan tillagas i ångkokaren med utmärkt resultat. Den forntida metoden hör framtiden till. Oavsett vilken typ av ångkokare man använder är principen densamma och man behöver inte vara en mästare i köket för att lyckas. Boken innehåller recept för alla smakriktningar, årsticler och plånböcker. Tips och idéer till variationer gör att boken lämpar sig utmärkt för den som vill utveckla sina kunskaper inom området. Boken ger tydliga metodbeskrivningar för hur olika råvaror kan tillredas, olika sätt att ångkoka och tabeller med. kokticler. Örter och marinader för smaksättning har fått ett eget kapitel i boken. Läckra bilder väcker inspiration och väl genomarbetade recept gör att alla kan lyckas.
Ångkokare
Tillsammans med boken Ångkoka erbjuder vi en ångkokare av högsta kvalitet. Ångkokaren har två insatser, mäter 23 cm i diameter och kan användas tillsammans med en kastrull eller wok. Den är tillverkad Av japansk ceder och bambu. Ångkokaren är lätt att använda och dessutom dekorativ att ställa på bordet. I det lilla hushållet lagas enkelt en hel måltid på en enda värmekälla samtidigt. Levereras i en snygg kartong tillsammans med boken.