Fotograf: Lisa Nestorson
Fotograf: Tomas Yeh
ISBN: 9789113023472
Utgiven: 2009-11-20
Format: Kartonnage
Språk: Svenska
Genre: Mat och dryck
"En omfattande, vacker, inspirerande och kunskapsspäckad invigning i konsten att anrätta räkor, ostron, humrar och krabbor av vår kanske störste skaldjurskock."
Så löd vinnarmotiveringen från Årets svenska måltidslitteratur 2008 i kategorin "Folkets röst".
Mannerströms skaldjur fick också tredje pris i Gourmand World Cookbook Awards 2008 i kategorin "Best Fish Book in the World".
I Mannerströms skaldjur lagar Leif till de skaldjur som finns i svenska vatten, och lite till. Här finns recept med räkor, scampi, ostron, kräftor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, pilgrimsmusslor, snäckor och sjöborrar. Samt en lång rad fantastiska kombinationer, där skaldjuren sätter guldkant på rätter med andra ingredienser.
Leif gratinerar, gör sallader, soppor, kombinerar med nya såser och kryddningar, friterar, serverar som ceviche, toast och omelett, grillar, gör risotto, paella, terriner ... Möjligheterna är oändliga för en mästarkock som Leif Mannerström!
Mannerströms skaldjur är en bok för glädje och njutning!