Mannerströms skaldjur

Fotograf: Lisa Nestorson

Fotograf: Tomas Yeh

ISBN: 9789113050218

Utgiven: 2012-11-06

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 

"Vi har fantastiska skaldjur i Sverige. Så det är klart att det är gott!"

I Mannerströms skaldjur lagar Leif till de skaldjur som finns i svenska vatten, och lite till. Här finns recept med räkor, scampi, ostron, kräftor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, pilgrimsmusslor, snäckor och sjöborrar. Samt en lång rad fantastiska kombinationer, där skaldjuren sätter guldkant på rätter med andra ingredienser.

Leif gratinerar, gör sallader, soppor, kombinerar med nya såser och kryddningar, friterar, serverar som ceviche, toast och omelett, grillar, gör risotto, paella, terriner ... Möjligheterna är oändliga för en mästarkock som Leif Mannerström!

Boken utkom i original 2008.