New Nordic kitchen : nature, flavours and philosophy

A23: Björn Frantzén

Översättare: Charlotte Merton

Formgivare: Johan Laserna

Fotograf: Tine Guth Linse

ISBN: 9789113076676

Utgiven: 2017-03-06

Format: Inbunden

Språk: Engelska

Genre: Mat och dryck

 

Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.

I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.