44 små rätter : lättlagad kinesisk vardagsmat

Fotograf: Magnus Laupa

ISBN: 9789127026964

Utgiven: 2007-08-15

Format: Häftad

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 

Kinesisk mat är mer än biff med bambuskott och friterade bananer med glass, det vet alla som en gång har varit i Kina. Det går också utmärkt att laga genuin kinesisk mat hemma utan en massa specialingredienser.

Här presenteras 44 kinesiska vardagsrätter som är enkla att laga även i våra svenska kök. Pekingsoppa, kyckling gongbao, räk- och fläskfärsfyllda dumplings, yuxiangfläsk, tofugryta och stekta nudlar är bara några exempel på de goda och lättlagade recepten i boken.

Vi får också följa med till Peking och det traditionella firandet av det kinesiska nyåret hemma hos familjen Jiang och ute på stadens gator.

Peking i Kina har en lång tradition av god mat eftersom kejsaren och hans ämbetsmän såg till att värva landets bästa kockar. I dag finns det åtta stora dominerande kök och maten i Peking har inslag av alla dessa kök.