Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg

Redaktör: Maria Nilsson

Fotograf: Magnus Bergström

Formgivare: Martin Johansson

Fotograf: Martin Johansson

ISBN: 9789127143067

Utgiven: 2015-05-18

Format: Danskt band

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 

Enklare bröd handlar om knådfria bröd som alla kan baka, när som helst och var som helst. Det enda som behövs är en ugn. Med lite tid och en gnutta finurlighet kan du baka fantastiska bröd utan vare sig degblandare eller världens starkaste armar. Några av bröden sköter sig själva medan du sover, du rör snabbt ihop degen på kvällen och skjutsar in den i ugnen när du kliver upp på morgonen. Andra bröd jäser inte lika länge och kan bakas på en eftermiddag. Gemensamt för alla bröd är att de får sin smak och karaktär i jäsningen och bakningen, inte av tillsatser och märkvärdiga ingredienser.


Bland recepten finns alla sorters bröd: ljusa och mörka, mjuka såväl som hårda, pizza och Martins mormor Stinas fenomenala skorpor.


Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin. Hans första brödbok Surdegsbröd kom 2009 och Bröd och pizza 2012. Enklare bröd utsågs till Årets bästa brödbok 2010, samma år som Martin Johansson tilldelades Allt om mats Stora Matpris.


Bokens utförande är mjukband.