Fotograf: Lennart Weibull
ISBN: 9789127153998
Utgiven: 2017-09-19
Format: Ebok (PDF)
Språk: Svenska
Genre: Mat och dryck
"Vad är en by utan bullar och vad är bullar utan en by? Bullar, jag älskar bullar! Om jag bara fick välja en sak att äta resten av mitt liv så väljer jag bullar, bullar och mer bullar. Bullar är katalysatorn i fika, det som ger vardagsglädje åt själen. Bullar är för oss svenskar vad bakelser är för fransmännen och chokladpraliner är för belgarna …Uttrycket "less is more" bör inte användas när man görbullar, snarare är "more is more" ett lämpligare uttryck. Det vill säga snåla aldrig med fyllningen i bullar. Blir du inte ordentligt kladdig om händerna har du använt för lite fyllning och dessutom – vem vill äta en liten bulle? Och använd ordentligt med topping, det är godare!"
Bullar av Lindeberg innehåller cirka 40 recept på bullar to die for och är uppdelad i fem kapitel utifrån grunddegarna: vetedeg, wallondeg, briochedeg (och kavlad brioche), croissantdeg och saffransdeg. Vi går även igenom nycklarna för ett lyckat bullbak, hur du planerar ditt bullbakande och hur du på ett enkelt sätt kan baka flera varianter av samma deg. Självklart finns även tips, tricks, en och annan anekdot och ett par citat. Bullar är så mycket mer än kanelbullar. Det är dags att börja baka bullar igen!
Daniel Lindeberg startade Frantzén/Lindeberg 2009. Sen hösten 2014 driver han Lindeberg Bageri och Konditori i Orminge, Nacka. Han har ägnat de senaste 19 åren åt att laga desserter på stjärnkrogar och baka tårtor, bullar och bröd på de bästa bagerierna och konditorierna.
Bästa bullboken.
Allers