ISBN: 9789127189218
Utgiven: 2025-05-02
Format: Ebok (EPUB)
Språk: Svenska
Genre: Mat och dryck
Under det senaste decenniet har Holy Smoke BBQ finslipat konsten att långsamt röka kött till perfektion och servera tillsammans med grymma side dishes. I den nya boken berättas både historien om hur några containrar på en skånsk åker blev en internationell BBQ-destination och bakgrunden till den amerikanska barbecue vi älskar idag.
Tio år har alltså gått sedan gänget på Kullahalvön i nordvästra Skåne, visade att det går att göra riktigt bra barbecue på andra platser än i Texas. Inte bara har man hängt i USA med Texas bästa pitmasters, man har också haft BBQ-eliten på plats vid de egna rökarna i Bräcke. Den nya boken innehåller, förutom uppdaterade recept på ikoniska rätter som brisket, St. Louis cut ribs och pulled pork, massor med nya recept på deras mest populära specials. I omarbetade avsnitt om kött, teknik och utrustning lär du dig hemligheterna bakom veden, elden, röken och tiden – och kanske viktigast av allt: man visar hur barbecue kan skapa en stämning som inte liknar någon annan. Alla människor dras helt enkelt till elden.