ISBN: 9789127349186
Utgiven: 1998-05-19
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Genre: Mat och dryck
Sommarmaten är fil, matjesill och färskpotatis med drivor av dill och gräslök... I kvällningen tänder man grillen och förbereder salladen. Kanske blir det laxspett med färsk ingefära och spiskummin och en nordafrikansk taboulett gjord på dill och färsk lök. Medan grillen blir varm kan den som är hungrig dippa grönsaker eller bröd i goda röror. Och som efterrätt serveras färska bär med grädde och socker eller iskall söt mandelkräm.
Liksom i Vårkokboken och Höstkokboken är det den hälsosamma maten från Medelhavet, den sofistikerade franska och vår egen svenska husmanskost som utgör basen. De flesta recepten går snabbt att tillaga – på en halvtimme kan maten vara klar. Men det finns också mer komplicerade rätter för den som har tid och lust.
Nisse Peterson (foto) är fotograf, känd från många matböcker.