ISBN: 9789127353534
Utgiven: 2001-09-06
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Genre: Mat och dryck
Sida vid sida med klassiska barndomskorvar finns i denna kokbok recept och smaker från resten av världen, för alla åldrar och alla familjer och tillfällen. Vad sägs om ugnstorkade salamichips till drinken eller bjudsoppan? Enkelt och raffinerat.
Här finns också snabbt fixade tilltugg till TV-n på kvällen, korvspett med tomatcouscous, trevlig middag i både slott och koja! Naturligtvis finns också de klassiska familjerätterna, men i lite ny tappning där falukorven får piggare smak med fetaost och oliver. Och Caroline glömmer aldrig sin farmors julkorv, här finns receptet och allt för korvstoppardagen!
Detaljer och helhet är Carolines signum, det kommer till uttryck i kokbokens komposition där hon naturligtvis också vill ha med goda och spännande tillbehör till korv. T ex varierar hon det klassiska potatismoset och föreslår att man smaksätter det med citron och basilika eller soltorkade tomater och getost. Så lyfts en utsliten korvmiddag till gastronomisk nivå! Stuvad vitkål, som är så lätt att göra och så gott, klyftpotatis med lite kumminfrön eller rosmarinpotatis och tomatsalsa är andra höjdare.
Boken lämpar sig såväl för nybörjare i köket som för vana matlagare.
Rubrikerna i den här lilla kompletta kokboken om korv är Smårätter, I all enkelhet, Nya klassiker, Grytor och Gott till.