ISBN: 9789127353695
Utgiven: 2001-09-28
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Genre: Mat och dryck
Över 100 recept på spännande vegetarisk mat som tar högst en halvtimme att tillaga. Inspirationen har bl a hämtats från Marocko, Asien och länderna runt Medelhavet. Här finns smala recept på luncher och kvällsmat och mer exklusiva middagar i goda vänners sällskap.
Vad sägs t ex om paj på squash och pinjenötter, thailändsk grön curry med morötter och timjan eller färsk spenat, brynt mango, sesamfrön och grillad tofu? Denna färgstarka kokbok innehåller mängder av lockande, välsmakande och exotiska läckerheter. Recepten är enkla att följa och bilderna lockar till egna kulinariska försök. Ingredienserna är i första hand färska grönsaker och basvaror som ris och pasta, men snabba genvägar som fryst smördeg och frysta ärter används också.
Boken riktar sig bl a till hälsohem, sjukhem, sjukhuskök, skolkök, restaurangkök. Och framför allt till redan övertygade vegetarianer och den ökande skara som funderar på att bli det blandkostare och alla som lockas av det vegetariska köket men känner tveksamhet för att maten är för komplicerad och tar för lång tid att laga.
Översättning Margareta Eklöf