Helt enkelt : Mat för moderna människor

Översättare: Lisbet Ekberg

Formgivare: Anders Timrén

ISBN: 9789137121901

Utgiven: 2003-09-10

Format: Kartonnage

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 

Helt enkelt är en modern baskokbok som innehåller de bästa matlagningstipsen och mer än tvåhundra fräscha recept.

Här får man svar på frågor som: Hur länge ska fisken sjuda? Ska man lägga råvaran i kallt eller kokande vatten? Vad bör man tänka på när man lagar en äkta italiensk risotto?

Boken är nominerad till Gourmand World Cookbook Awards 2002.

Ur receptregistret:

Arabisk couscous

Basilikapotatis

Coq au vin

Delfiakaka med choklad

Focaccia

Grön risotto med kryddörter

Hemgjord pasta

Indisk lammgryta

Jordnötssås

Köttbullar med ingefära och vitlök

Lax teriyaki

Morotskaka

Nötbröd

Ostdressing

Pannkakor med blåbärssylt

Rostbiff

Senapsvinägrett

Tandoorikyckling

Ugnsstekta grönsaker med fetakräm

Vetebullar

Änglamat

Öring i gräddsås

Det välkända kokboksteamet – Ingrid Espelid Hovig, Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley och Paul Løwe – har en lång rad av kokböcker bakom sig. Forum har tidigare givit ut: Pasta, pasta!, Ta vara på sommaren, Asiatiskt, Hot & spicy och Sommarljus.