Reglerna om preskription inom arbetsrätten är svåra att förstå och tillämpa. Ett misstag från ombudet kan leda till stora rättsförluster för klienten. Den som sysslar med arbetsrätt måste vara väl insatt i dessa regler. Bokens syfte är att ge nödvändiga kunskaper om arbetsrättslig preskription så att misstag kan undvikas. Reglerna finns nu samlade i en enda bok.
Denna andra upplaga är i vissa delar omarbetad och utvidgad, bl.a. om · preskriptionslagen och dess betydelse för arbetsrättsliga krav · den nya diskrimineringslagen, vars regler om preskription utförligt kommenteras. Nytt är, förutom ett antal nya rättsfall från Arbetsdomstolen, avsnitten om · vilken tidsfrist som gäller om en medlem vill driva sin tvist själv utan facklig medverkan · vilka anspråk som omfattas av den utsträckta tidsfristen i 66 § MBL · vilken typ av anspråk som omfattas av förhandlingsordningens preskriptionsregler · vilken tidsfrist som gäller för begäran om central förhandling enligt 14 § andra stycket MBL.
I boken redogörs för i stort sett alla regler om preskription som kan bli aktuella inom arbetsrätten enligt lag och kollektivavtal. Även andra tidsfrister än de som avser preskription gås igenom. Eftersom preskription hör ihop med förhandlingsrätten, behandlas även viktiga delar av förhandlingssystemet enligt lag och kollektivavtal. Ett stort antal rättsfall från Arbetsdomstolen om preskription redovisas och kommenteras. Boken är ämnad för alla kategorier praktiker som sysslar med arbetsrätt.