Hur kan vi förstå sex mot ersättning, samhällets reglering, sociala insatser och individers erfarenheter? Syftet med den här antologin är att skapa fördjupad förståelse för frågan genom att belysa områdets komplexitet, nyanser och gråzoner.
I boken belyses hur relationen mellan samhälleliga åtgärder och individuella erfarenheter påverkas av den sociala, rättsliga och politiska kontexten. Författarna presenterar en rad olika teman såsom sexarbetares sociala mobilisering, tillämpning och konsekvenser av sociala och rättsliga åtgärder, sexsäljares utsatthet för våld, sexköpares resonemang om sina praktiker, erfarenheter av digital och kommersiell dejting samt erfarenheter av att sälja sex i relation till dominerande diskurser om sexhandeln.
Sex mot ersättning riktar sig till studenter på utbildningar inom det människobehandlande området, till professioner som möter personer med erfarenheter av sex mot ersättning och kan fungera som kunskapsunderlag i arbetet med policy och praxis inom det välfärdspolitiska området.