Zlatan, Anja, Tiger, Judit, Mozart – var kommer dessa fantastiska talanger från?
Inom sport, musik och affärsvärlden återkommer fenomenet gång på gång. I arbetslivet kallas det för kriget om talangerna. Media målar upp mustiga bilder om en föränderlig arbetsmarknad där framgång skapas genom kraften hos begåvade människor. Många företag har som uttalad strategi att rekrytera topptalanger. Vanligen har de ingen definition av vad en talang är. En grupp forskare gav sig ut i världen. Deras uppdrag var att undersöka exakt vad talang är. Bland dem fanns ledande auktoriteter i ämnet. Deras forskning vänder upp och ner på vår tids mest utbredda myt. För en talang är förmodligen inte vad du tror, utan något helt annat.
Läs mer
För företag och organisationer där tillgång på talang är ett överlevnadskriterium blir det centralt att förstå hur sann talang ser ut. Ännu mer vitalt är att förstå vad som får människor med fantastiska förmågor att stanna kvar.
Vad driver dem som är bäst i världen?
Hur och var finner du talangfulla människor?
Vilken företagskultur passar högpresterande bäst?
Vilket ledarskap stärker och utvecklar talang?
I Talang 2.0 – Från medarbetare till superhjälte tar författaren Linus Jonkman med läsare på en psykologisk, historisk och verksamhetsinriktad resa inom ett av de mest fascinerande ämnen som finns. Ifall du arbetar med talent management kommer boken att ge dig många nya insikter och tvinga dig att ställa helt nya frågor. Om du är chef som gillar högpresterare kommer boken även att ge dig nya insikter kring ditt ledarskap.