ISBN: 9789151115313
Utgiven: 2025-03-15
Format: Ebok (nedladdning & online)
Språk: Svenska
Genre: Samhälle, politik och debatt
Arena 123, digitalt läromedel är i denna version anpassad till samhällskunskapsämnets tre nivåer enligt Gy25. Detta är ett lämpligt huvudläromedel för elever som läser samhällskunskap nivå 1, 2 och 3 på något av de studieförberedande programmen.
Tydlig progression mellan nivåerna
I Gy25 är progressionen mellan de olika nivåerna för ett ämne centralt. Strukturen för detta läromedel har ändrats så att progression mellan nivåerna blir tydlig. I innehållsförteckningen föreslås vilka kapitel som är lämpliga för respektive nivå. Varje kapitel har i stor utsträckning utformats för att stå på egna ben, men vissa, som till exempel ekonomi-kapitlen, är lättare att ta till sig om de läses i den ordning de ligger i läromedlet.
Interaktivt och multimodalt
Film och bild ger ett bra stöd i inlärningen. Aktuella texter varvas med filmer som kan användas för inledande diskussioner.
Tester och övningar
Självrättande tester och övningar som ger eleverna en djupare förståelse för ämnet och hjälper dem att tillgodogöra sig innehållet ännu bättre.
Lärarstöd
Arena 123 innehåller ett fylligt lärarmaterial med ytterligare övningar samt facit till uppgifterna. I resultatvisningen kan du enkelt följa resultaten för varje elev.
Personlig lärupplevelse
Gleerups digitala läromedel har stöd för smart studieteknik och ger stora möjligheter till en personlig upplevelse. Bakgrundsfärg och textstorlek går att variera. Egna anteckningar, markeringar och favoriter samlas i personliga översikter. Det går dessutom att lyssna på all text, ljud finns i form av både inläst text (om skolan har avtal med ILT Inläsningstjänst) och talsyntes.
Flexibel struktur ger möjlighet till individualisering
I Arena 123 har du som lärare stor flexibilitet att lägga upp undervisningen. Du kan enkelt anpassa innehållet genom att välja de avsnitt du önskar använda, och komplettera med eget material. Du kan sedan dela din egenskapade översikt med dina elever, vilket ger stora möjligheter till individualisering.