Italienskt på 30 minuter

Översättare: Jeanette Johansson

Fotograf: David Loftus

ISBN: 9789151839981

Utgiven: 2002-03-27

Format: Kartonnage

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
Nästan all italiensk mat går fort att laga, eftersom den bygger på färska råvaror som tillagas utan onödig komplikation. Det italiensk köket, som utvecklats under många århundraden, är ändå mycket omväxlande. Recepten här är klassiska favoriter som har fått en modern touche. De visar att man kan laga aptitretande måltider med ett minimum av tid och ansträngning.
Här finns över 100 recept - också många vegetariska - som passar utmärkt som vardagsmat under hela veckan och till enklare bjudningar. Bland de lockande och omväxlande rätterna återfinns "Bruschetta", "Crostini", "Citron- och basilikaorzo", "Sicilianska auberginer", "Krämig polenta med dolcelatte och mascarpone", "Portionslasagne med svamp och mozzarella", "Cavolo nero med pancetta", "Grillad torsk med grönsaker", "Ugnsstekt fläskfilé med rosmarin och fänkål", "Chokladrisotto" och "Polentakaka med citron". Alla recept går att förbereda och tillaga på 30 minuter eller mindre. Här finns också en innehållsrik inledning med en ordlista över ovanliga ingredienser som används i recepten.