Kokbok : Mathias Dahlgren kokbok

Fotograf: Ingvar Eriksson

ISBN: 9789151841724

Utgiven: 2003-04-03

Format: Danskt band

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning. Hans kokbok fick strålande recensioner när den utkom första gången 2001 och utsågs också av Matakademien till "Årets bästa måltidsbok alla kategorier". Nu finns den i pocketformat. Låt dig inspireras i köket av mästerkocken Mathias Dahlgren. Ta till dig hans personliga råd och tips om hur du bäst hanterar råvaror och tar fram smaker, och - fram för allt - testa hans egna favoritrecept på allt ifrån gazpacho granité och rostad kalvbringa till Crema Barcelona. Mathias kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsdorg om råvarorna, sunt förnuft och eget tycke och smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana. "Årets bästa måltidsbok alla kategorier." Måltidsakademien, Grythyttan 2001 "...ett måste för alla med ett genuint matintresse." Expressen "...alla de rätter som jag har provlagat har blivit fantastiskt goda." Ingrid Eriksson/SvD