Italienska inviter utkom första gången 1994 och har sedan dess tryckts om ett antal gånger. Det är ingen heltäckande bok om Italien, inte ens om norra Italien. Sevärdheter hittar man enklare i turistbroschyrerna. Det välkända resenärerna Siv och Key L Nilson har helt enkelt lyft fram det som kommit i deras väg. Se gärna boken som en lockande och rik antipasto från en av Europas mest intressanta matkulturer.
Piemonte, Liguria, Emilia Romagna, Toscana, är några av de spännande lanskapen de besöker på sin inspirerande resa. Kaptitlen har namn som Palats och gamla ostar, Venetos pärla, Toscanas ädla blod, En doft av Piemonte - som skön musik för alla Italienvänner! Möt vyerna och människorna och maten. Recepten, med lockande färgfoton, är alla exempel på regionala och ibland lokala specialiteter. Vad sägs om Prosciutto San Daniele, Pappardella Tramezzino eller en Costoletta alla milanese?
Siv och Key L Nilson har givit ut mängder inspirerande mat- och reseböcker. Bland de senaste kan nämnas Fransyska visiter (1999), Franska Kort (2001) och Möten i Medelhavet - Korsika och Sardinien (2003).