Webers grillbok

Fotograf: Chris Alack

Illustratör: Marc Dando

Översättare: Kerstin Törngren

ISBN: 9789151842813

Utgiven: 2004-03-31

Format: Häftad

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
Det finns annat att grilla än flintastek och korv! Läckra rätter av kött, fisk och fågel, till och med efterätter. Webers innehållsrika lilla grillbok i praktisk plastpärm ger dig över recepten och alla knepen, inklusive hur man gör såser, smaksätter smör och marinader.

Webers grillbok innehåller 50 aptitretande recept på kött, fisk, skaldjur, fågel och grönsaker. Dessutom tips på hur man gör såser, smaksätter smör och marinader. Att grilla efterrätter hör inte till det vanligaste men här får du också recept på läckra fruktdesserter som Grillade fikon på spanskt sätt, persikopaket m.m.
Med den täckta grillen har du två olika sätt att grilla, direkt och indirekt. Direkt grillning - som ännu så länge är det vanligaste hos oss - passar bäst för mindre köttbitar, små fiskar osv. Den indirekta metoden, med locket på, lämpar sig bäst för större bitar, hela stora fiskar osv. Boken innehåller tabeller med tillagningstider för båda metoderna. Varje recept innehåller också uppgift om lämpligaste grillmetod samt tillagningstid.
Webers grillbok är en bearbetad och till formatet förminskad utgåva av Matthew Drennans Grillboken, som utkom på Prisma 2001.