Många är vi som tycker att grillning är ett trevligt sätt att laga mat på, inte bara för att det blir så gott, utan även för att det är ett väldigt trevligt sätt att bjuda på mat. Här presenterar författaren en läcker samling enkla recept som hjälper dig att få ut mesta möjliga av grillningen. Börja med att reta aptiten med smårätter, t.ex. prosciuttoinlindade getostfikon på spett och kryddig kyckling. För måltider i det fria behövs alltid goda sallader & tillbehör; vad sägs om zucchini- och fetaostsallad med mynta, vitlöksbröd på spett och grillade majskolvar. Fisk och skaldjur passar perfekt att grilla utomhus. Pröva varmrökt kreolsk lax eller saltrullade räkor. Kött och fågel är den traditionella grillmaten, och Louise Pickford föreslår det allra bästa: entrecote med ansjovissmör, BBQ-ribs och, allas vår favorit, härlig grillkorv. Man kan även laga godsaker på grillen. Testa grillade fruktpaket, grillade fikon med mandelmascarpone och barnens favorit: s’mores. Grilla lugnt!