Sushi på svenska

Fotograf: Francesco Valentino

Fotograf: Helén Pe

ISBN: 9789151845357

Utgiven: 2005-04-19

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
Det här är sushikokboken som utgår från svenska råvaror. Inte bara färsk svensk fisk utan även mindre ortodoxa ingredienser som kyckling, oxfilé, svamp och vilt. Förutom recepten och de allmänna råden får du också avsnitt om knivar och hur man skär, om sake med mera. Ur innehållet: - Bra att veta - Det här behöver du - Sushiris - Nigiri - Maki - Noromaki - Hosomaki - Temaki - Gunkanmaki - Uranmaki - Oshibako - Sashimi - Shiratzi - Såser - New style - Barnens sushi - Grunderna - Vett & Etikett - Sake - Yasuragi - Ordlista Sushi på svenska är producerad av Annannas Kommunikation och utgiven i samarbete med Hasseludden Konferens & Yasuragi. Boken är rikt illustrerad med matbilder i färg (foto: Helén Pe) samt färgsprakande miljöbilder tagna på plats i Japan (foto: Francesco Valentino).