
Fotograf: Francesco Valentino
Fotograf: Helén Pe
ISBN: 9789151845357
Utgiven: 2005-04-19
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Genre: Mat och dryck
Det här är sushikokboken som utgår från svenska råvaror. Inte bara färsk svensk fisk utan även mindre ortodoxa ingredienser som kyckling, oxfilé, svamp och vilt. Förutom recepten och de allmänna råden får du också avsnitt om knivar och hur man skär, om sake med mera.
Ur innehållet:
- Bra att veta - Det här behöver du - Sushiris - Nigiri - Maki - Noromaki - Hosomaki - Temaki - Gunkanmaki - Uranmaki - Oshibako - Sashimi - Shiratzi - Såser - New style - Barnens sushi - Grunderna - Vett & Etikett - Sake - Yasuragi - Ordlista
Sushi på svenska är producerad av Annannas Kommunikation och utgiven i samarbete med Hasseludden Konferens & Yasuragi. Boken är rikt illustrerad med matbilder i färg (foto: Helén Pe) samt färgsprakande miljöbilder tagna på plats i Japan (foto: Francesco Valentino).