Kyckling : 110 recept med smak av världen

Fotograf: Pepe Nilsson

ISBN: 9789151846217

Utgiven: 2006-08-25

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 

Alla tycker om kyckling – barn, ungdomar och äldre. Kyckling finns i alla matkulturer och kan tillredas på tusen sätt. Kyckling passar både till fest och till vardag, och kan tillredas hel eller i delar.
Kyckling är vår nya husmanskost. Billigt, lättlagat, nyttigt och smalt!

Det är enkelt att tillaga en god kycklingrätt – och det är lätt att laga nyttiga rätter av kyckling.
Den här kycklingkokboken tar fasta på det enkla, och innehåller recept för alla smaker.
Inledningsvis redogör boken för fakta kring svensk kyckling. Status hos uppfödaren av idag, förvaring, att tänka på vid tillredning, styckning osv.
I boken finns ett kapitel för varje styckningsdel av kycklingen, råd om tillagningsmetoder och en mängd säkra, snabba och läckra rätter samt lite ovanligare anrättningar. Här finns också tips på annorlunda tillbehör som passar speciellt bra till kyckling.

Ur Innehållet:

  • Fingerbitar
  • Mackor
  • Soppor
  • Festkyckling; för några få eller för buffén
  • Kycklingfilé; kryddade, fyllda, marinerade mm
  • Kycklingklubbor
  • Kycklinglever
  • Kokt kyckling
  • Grillad kyckling
  • Rätter på hel kyckling
  • Kyckling på utrikiska; italiensk, fransk, indisk, asiatisk, etiopisk osv
  • Annorlunda tillbehör; såser, ris, nudlar, grönsaker, bön- och linsrätter.