Den svenska matkulturen är inte vad den varit. Idag firar svenska kockar triumfer världen över, vår matkultur är rik och mångfacetterad, vi säljer mest kokböcker per capita i världen! Men vi gillar inte att laga mat till vardags – fest ska det vara!
Att samlas runt bordet och njuta av god man, vin och spirituella samtal tillhör livets höjdpunkter. Det är då det är roligt att stå i köket och anstränga sig till fullo för att göra någonting som gästerna verkligen skall uppskatta. En trivsam middag med familj och vänner runt köksbordet, årets fina fest med champagne, mingelmiddag, skaldjursafton eller till bords som i Italien, Provence, New York, Vietnam eller Marocko. Vad du än väljer bland dessa roliga fest-teman och många fler därtill, hittar du maten i den här färgstarka boken. Här finns 30 menyer med allt från drink till dessert, kompletta med vinförslag och recept som är lätta att lyckas med. Astrid Abrahamsson, en av Allt om Mat:s mest erfarna och välkända matskribenter, har samlat sina egna och kollegornas bästa recept i en bok till din hjälp när du funderar på fest.