Svenska impulser 1, upplaga 3

ISBN: 9789152368664

Utgiven: 2025-03-28

Format: Häftad

Språk: Svenska

Genre: Språk (inkl. lexikon, parlörer och ordböcker)

 

Svenska impulser nivå 1 är en noggrant uppdaterad version av den tidigare upplagan. Med sitt genomtänkta och engagerande innehåll erbjuder den eleverna de bästa förutsättningarna för att lyckas med sina studier i svenska. Boken är avsedd för Svenska nivå 1 och lägger en gedigen grund för progressionen i ämnet.

Vad är nytt i den bearbetade upplagan?

  • Ett kapitel om kreativt skrivande.
  • Ett kapitel med en litteraturhistorisk översikt.
  • Många avsnitt i läroboken har kompletterats med nya engagerande skönlitterära texter och sakprosa.
  • Ett nytt tema som förbereder eleverna inför det nationella provet.
  • Nya elevtexter och mönstertexter.
  • I samtliga kapitel finns också nya övningar som utmanar eleverna i deras kunskapsutveckling. 

Svenska impulser nivå 1 innehåller fyra gedigna block om muntlig och skriftlig framställning, litteratur och språk:

Ordet är ditt stärker elevernas muntliga kompetens, i förberedda samtal och vid presentationer inför grupp. Här finns bland annat en ny novell att samtala om, ett fördjupat avsnitt om presentationstekniska hjälpmedel samt ett nytt elevtal.

I blocket Att läsa och skriva skönlitteratur får eleverna möta skönlitteratur i olika genrer. Blocket ger strategier och verktyg för läsning, diskussion och analys av skönlitteratur, och innehåller många nya texter. Här finns ett helt nytt kapitel om kreativt skrivande. För ökad flexibilitet finns även kortare kreativa skrivövningar i andra kapitel. Blocket avslutas med en tydlig och användbar översikt över de litterära epokerna.

Blocket Att läsa och skriva sakprosa utvecklar elevernas förmåga att läsa, skriva och kritiskt granska sakprosatexter. Blocket innehåller grundliga genomgångar i utredande och argumenterande skrivande. Dessutom innehåller blocket ett nytt tema som förbereder eleverna inför det nationella provet.

Olika sidor av språket ger eleverna möjlighet att reflektera över språklig variation i talat och skrivet språk, och tillägna sig grundläggande språkliga begrepp för att kunna diskutera och analysera språk ur olika perspektiv.