Fler och fler gläntar på sinnena för teet med den eleganta umami smaken och det fenomenala näringsinnehållet. Få av oss får chansen att sitta igenom en traditionellteceremoni eller kaisekimåltid, men en latte, glass eller kaka med matcha hittar man snart i vilket gathörn som helst. Den här boken hjälper dig att fångamatchastunden fullt ut, var den än händer. Vi ger en grundkurs i historia, traditioner och handlag. Du får recept på matcha drycker och -desserter som enligt Renée gör teet rättvisa. Och dessutom en parad av veganska smårätter som smakmässigt leder fram till den smaragdgröna finalen. Den som fångar matchastunden får sin rika belöning. I form av antioxidanter, vitaminer och aminosyror. I smaker som få kan definiera men ingen glömmer. I en harmonisk känsla av avslappning och kick samtidigt. Efter den här boken behöver du aldrig mer undra varför man så sällan ser en zenmästare med en pappmugg bryggkaffe i näven.