Safta, sylta och lägg in

Formgivare: Alexandra Frank

Redaktör: Birgitta Rasmusson

Fotograf: Ulf Svensson

Redaktör: Cecilia Lundin

ISBN: 9789153425274

Utgiven: 2005-04-05

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
De som får stora skördar av äpplen, plommon, päron, gurka, tomater med mera i sina trädgårdar behöver pålitliga grundrecept för att göra sylt, saft och inläggningar. Recepten finns i den här boken. Dessutom finns spännande recept på chutney, inläggningar, marmelad och kompott som man kan göra både av vanliga frukter och grönsaker men också av alla de exotiska frukter som finns i handeln. Lingon, fläder, björnbär och slånbär från odling eller naturen kan bli till exempel rårörd sylt, fläderkapris, björnbärsmarmelad med pinjenötter och slånbärssaft. I boken finns också goda inläggningar med squash, syltade kantareller, tomatchutney och örtkryddad vinäger - naturligtvis också inlagd gurka av olika slag.

Boken inleds med faktatabeller om koktider, konserveringsmedel, torkning och saltning. 30 färgfoton, ca 100 recept.

ICA Provkök gör gedigna och inspirerande kokböcker för alla hushåll. Recepten är alltid tillförlitliga och väl utprovade och maten god och näringsriktig.