Victorias sommarmat är fotograferad på Hovdala slott, som ligger i norra Skåne, några kilometer utanför Hässleholm. Där finns Mikkelsens restaurang och Fröknarnas café.
Restaurangchefen heter Victoria Winberg och hon står för de flesta recepten i denna bok. I köket finns också Victorias mamma Agneta Winberg och Conny Nyberg, gift med Agneta. De båda ha också bidragit med bakning, matlagning, arrangemang och recept.
Victorias sommarmat ger dig mängder av tips på hur du kan använda säsongens bär, frukter och grönsaker. Många av recepten kan användas året om, men ändå smaka sommar.
Vi tar dig också med på en rundtur på Hovdala slott, en unik miljö där det finns något att upptäcka för alla. Bilderna är bara ett smakprov, Hovdala måste upplevas!
Vi som skrivit och fotograferat vill tacka familjen Winberg-Nyberg för alla roliga arbetsdagar som vi haft tillsammans och för deras stora engagemang och generositet. Utan dem hade det aldrig blivit en bok.
Vi vill också tacka restaurangpersonalen för deras hjälpsamma och vänliga bemötande.
Konditor Jan Hedh, som är Victorias mentor, har haft vänligheten att granska recepten till kakor, bakverk och desserter. Han förtjänar ett särskilt tack.
Sist men inte minst vill vi tacka Inger Torebo, intendent på Hovdala slott, trädgårdsmästaren AnnMargret Lennartsson, guideansvariga Anette Åström, och Henrik Mårtensson, Victorias fästman och vaktmästare på slottet.