Formgivare: Claire Peters
Illustratör: Claire Peters
Redaktör: Simon Davis
Fotograf: Chris Terry
Formgivare: Jim Smith
Översättare: Elsie Formgren
Översättare: Sten Sundström
ISBN: 9789163610073
Utgiven: 2013-01-31
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Genre: Mat och dryck
Imponera i köket är en annorlunda kokbok. Sam Stern ger här unga människor inspiration och själförtroende att laga goda basrätter med riktiga råvaror från grunden, ofta med en personlig twist. Vare sig du har ont om tid eller ont om pengar kan du alltid lära dig att laga god och bra mat. From fast food to slow.
I tio kapitel går Sam Stern igenom de typiska ingredienserna för vanliga och rejäla rätter: vegetariskt, nöt, gris, lamm, fisk och skaldjur, äggrätter, pasta, ris, nudlar, couscous, bröd, bakverk och efterrätter.
Du lär dig hur du ska sköta dina köksprylar, göra såser, hur du kan ersätta ingredienser med alternativ och hur du ska planera din matlagning i förhållande till årstiderna. Alla recept är presenterade med tydliga anvisningar steg för steg: förbered, laga, servera.
En klassisk grundkokbok, men med moderna recept. Sam Stern lär dig knepen som gör att du snabbt kommer att Imponera i köket.
Författaren Sam Stern är född 1990 men är redan en kändiskock i hemlandet England. Han skriver en krönika i ungdomstidningen First News varje vecka och är en återkommande gäst i flera brittiska TV-program. Han har redan gett ut fem kokböcker som översatts till fjorton språk. Hemsida med massor av extramaterial om denna bok: www.virgintoveteran.com
Sam Sterns blogg: http://virgintoveteran.com/blog