Eva-Lotts kök

Fotograf: Susanne Jobs

ISBN: 9789163740404

Utgiven: 2013-10-18

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 

Ta vara på livet

Eva-Lott satt uppkrupen i sin pappas säng, med sina fötter mot hans ben under täcket, så att han kunde känna att hon var där.
När han orkade talade de om livet och döden. De visste båda att han inte hade långt kvar. Cancern ägde hans avmagrade och försvagade kropp.
Det var då han sa:
– Jag har så mycket ogjort och nu är det för sent. Tänk dig för Eva-Lott. Kasta inte bort din tid utan ägna dig åt sådant du verkligen vill göra och var inte rädd för att prova nya vägar.
Nio månader efter pappans död gick även hennes pojkvän Lars bort i cancer.
– Det hade varit så mycket sorg och elände att jag tyckte det var min tur att få uppleva något roligt och bra. Jag ville ha en förändring i mitt liv.
Barnen, Michaela och Pontus var i det närmaste utflugna. Hon var redo.

Eva-Lott är silversmed och textillärare men innerst inne har hon alltid velat jobba med mat. Pappans uppmaning att göra det hon verkligen vill i livet, gjorde att hon vågade söka till tv-programmet Sveriges Mästerkock. Hon fyllde i en ansökan på sin bärbara dator under en långtråkig tågresa. Sedan glömde hon bort alltihop och tackade först nej till att vara med på uttagningen.
– Det var Michaela som övertalade mig och det är jag så klart glad för idag. Min medverkan i serien har lett till att jag nu får erbjudanden om att laga mat på mässor och event.
Eva-Lott tog sig in i programserien med en kräftlasagne och åkte ut med en havskräftsoppa. Det framgick inte i programmet, men hon skar sig så illa att hon tappade fokus. Medan hon försökte stoppa blodflödet kokade soppan över.
Nu är nästa steg taget. Kokboken Eva-Lotts kök.