På mejerivaruhyllorna i snabbköpet trängs röda, gröna, och blå paket av alla de former och storlekar. Drycker med alla upptänkliga smaker, saltat och osaltat smör, ostar, färska och lagrade, grädde, fil och yoghurt hittar vi också där. Och i frysen finns glass i mängder. Hur har de hamnat där och var kommer de ifrån? Svaren får man i Från hage till mage - en bok om mjölk. Första delen handlar om kon som husdjur och hur hon på ett märkligt sätt omvandlar gräs och hö till mjölk och om mjölkens väg från gården till mejeriet. Andra delen handlar om vad som händer med mjölken i mejeriet och hur den omvandlas till alla de olika produkter vi sedan kan köpa i affären. Det är en spännande resa där nyttiga bakterier spelar lika stor roll som finurliga maskiner och duktiga mejerister. Och vi förstår också att det är en stor skillnad på mjölkhanteringen på gårdar och mejerier igår och idag. Tänk att något så enkelt och vanligt som mjölk var så märkvärdigt! Norbert Andersson är journalist på Ny Teknik och har tidigare skrivit och översatt roliga och informativa faktaböcker för barn om bl a bilar och om husbyggnad. Boel Werner är en skicklig illustratör och formgivare som på ett humoristiskt sätt levandegör och förklarar tekniska skeenden genom att låta människor och djur ta plats i processen.