Vågar vi se världen på helt nya sätt och har vi modet att ”synvända”, eller ska vi nöja oss med status quo och gå och fika istället?
Världens samhällen har under de senaste fyra decennierna genomgått stora förändringar och förändringstakten och komplexiteten tilltar. Drivkrafterna är globalisering, migration och flyktingströmmar, tekniska innovationer som robotisering, digitalisering, artificiell intelligens och autonoma system, samt ett historiskt paradigmskifte i välfärdssystemet – från välfärdsstat till välfärdskapitalism. Boken handlar om att förstå vad som händer i samtiden för att göra någonting åt framtiden, och utspelar sig i tre akter: Verkligheten förklarad, Verkligheten ifrågasatt, Verkligheten förändrad och mynnar ut i Den nya berättelsen.
Leif Drambo – filosofie doktor, författare, fri forskare och samhällsentreprenör – tar med läsaren på en spännande samhällsfilosofisk kunskapspromenad i delvis okända marker med förvånansvärt många snåriga stigar och oväntade upplevelser. Den förklarar vad som sker i våra samhällen och varför.
Bakom tillspetsade formuleringar hittar vi tankeväckande och kritiska betraktelser av samhällsutvecklingen samtidigt med konstruktiva lösningar på vår tids största utmaningar genom sociala innovationer och ett nytt tänkande; att spränga de gamla ramarna och tänka utanför de etablerade boxarna.