Det behöver inte bli dyrt.
Det behöver inte innehålla ingredienser som ingen kan uttala.
Det behöver inte vara trerätters.
Det behöver inte ha tagit en månads planering, eller ens en veckas.
Det behöver kanske inte ens vara så där superspeciellt och ovanligt.
Men det behöver hända!
Möt Anna-Karin som lagar mat åt upp till 6 000 personer i Taizé. Möt Edward som aldrig kommer att glömma agapemåltiden i Östberlin. Möt Gudrun som inte har lyckats med fiskfärsreceptet än, men som minns vännen som kunde. Möt Björn som hamnade på grillparty på Västbanken. Möt Therese som fick oväntat besök i lägenheten i Göteborg.
Ett bord, fyra stolar och en gryta med tomatsoppa kan göra all skillnad i världen. Eller varför inte åtta hopfällbara bord, fyrtioåtta klappstolar och en ordentlig bytta pastasallad?
Måltidsgemenskap. En bristvara? Du kan göra något åt det. Tillsammansmat innehåller allt du behöver för att våga bjuda: billigt, snabbt, färgglatt, självklart, enkelt, mycket, kreativt. Recept - och tankar för stunden medan det puttrar, och ett och annat att prata om runt bordet.
Texter av Anders Arborelius; Kerstin Elworth; Elin Nilsson; Fredrik Johansson; Marie Tonkin Reda; Björn Sandell; Vibeke Olsson; Johan Dalman; Elin Nicklasson; Carolina Klintefelt m fl.
Redaktör: Anna Braw
Formgivning: Maria Mannberg
Foto: Magnus Aronson; Fredrik J Karlsson m fl.
I samma serie: Kyrkkaffe; Brödglädje