Persiskt kök : månghundraåriga traditioner med moderna recept

Fotograf: Rickard Forsberg

Formgivare: Jörgen Högberg

ISBN: 9789172240568

Utgiven: 2008-10-22

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 

Med boken Persiskt kök bjuds läsaren in i det traditionella persiska köket men också maträtter från dagens Iran presenteras. Här möts man av ett färgsprakande och väldoftande kök. De hundra recepten utgår från basmatriset som kombineras med välsmakande grytor, grillspett med kött och fisk samt olika vegetariska rätter med ingredienser som saffran, bönor och bär. Efter huvudrätterna bjuds läskande efterrätter och drinkar.

Receptens upplägg gör det enkelt för den nyfikne matlagaren att prova sig fram. Ingredienserna i recepten baseras på det som finns i svenska mataffärer.

Shapour Varzdari vill med sin bok ge en in blick i det persiska köket. Han kom till Sverige 1984 och driver sedan många år tillbaka restaurangen Hatam på Kammakargatan i Stockholm.