Frisk med LCHF : 100 recept med riktig mat

Formgivare: Bente Cecilie Bergan

Fotograf: Marte Garmann Johnsen

Formgivare: Elsie Formgren

Översättare: Elsie Formgren

Formgivare: Sten Sundström

Översättare: Sten Sundström

ISBN: 9789172412286

Utgiven: 2011-10-31

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 

Alla recept du behöver för att gå över till LCHF

Enligt en undersökning våren 2011, utförd av Demoskop, uppgav 23 procent av svenska folket att de helt eller delvis följde kostråden som är förknippade med LCHF (lite kolhydrater och mycket animaliskt fett).

Hundratusentals svenskar har fått en bättre vardag, fri från besvär och sjukdomar, genom att lägga om sin kosthållning till LCHF.

Ur innehållet: Lättlagad och god vardagsmat till frukost, lunch och middag. Tillbehör, snacks, såser, kakor och desserter.

Så går du över till LCHF

Planering, tips och råd

Vad behövs i köket och kylskåpet?

Mur mycket kan du äta?

Bjud på LCHF till många gäster

Sofie Hexeberg är läkare och kostexpert. Hon är medicine doktor och har i sin forskning studerat vilka effekter som fett, fibrer och kolesterol har på blodfetter, hjärta och hjärtats funktion. Hon behandlar patienter med diabetes, migrän, psoriasis, högt blodtryck, övervikt och hormonrelaterade besvär genom att ordinera kost med mindre kolhydrater och mer fett. Sofie Hexebergs första bok, Nytt liv med riktig mat, utkom på Optimal Förlag 2010. Hemsida: www.drhexeberg.no

Gunn-Karin Sakariassen är näringsterapeut vid Norsk Akademi for Naturmedisin. Hon föreläser, håller matlagningskurser och hjälper patienter till ett friskare liv med LCHF-kost. Hemsida: helhetsmedisin.no

"För den som står i begrepp att prova LCHF är detta en utmärkt handbok."
Erika Storme Martinger, BTJ-häftet