Till bords i paradiset : mat och trädgård

Redaktör: Christina Möller

Redaktör: Karsten Thurfjäll

Formgivare: Ellinor Ölander

Redaktör: Niklas Rådström

Redaktör: Magdalena Ribbing

Redaktör: Martin Lind

ISBN: 9789173316682

Utgiven: 2014-10-28

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
Kung Carl Gustaf vill ha grönsakerna väl kokta, medan Jan-Öjvind Swahn gärna odlar humle. Martin Ingvar ger receptet på sin hemliga tomatsås och Karsten Thurfjell berättar om vingårdarna som blivit världsarv. Karin Johannisson reder ut Adam och Evas vegetarianism och Niklas Rådström förklara de bibliska matreglerna. Gunilla Englund klargör kolonilotternas historia och Christina Fjellström redogör för vårt favoriserade utomhusätande. Magdalena Ribbing förmedlar etikett för bersån. Jens Linder plockar ätbara blommor och Årets Kock Filip Fastén ger sina bästa recept för den godaste middagen. Därutöver finns en lång rad texter av fler ledamöter i Gastronomiska Akademien och utomstående, alla av hög klass med läckert innehåll.