O.S.A.

Redaktör: Christina Möller

Formgivare: Stina Kylhammar

Redaktör: Charlotte Birnbaum

Redaktör: Karsten Thurfjell

Redaktör: Niklas Rådström

Formgivare: Marie-Anne Knutas

Redaktör: Stephan Rössner

Redaktör: Martin Lind

ISBN: 9789173319379

Utgiven: 2018-10-26

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
Att bjuda till kalas är en kär syssla för alla som intresserar sig för mat och måltid. Årets kalender ägnas bjudandets etik och estetik. Vad konstituerar ett lyckat kalas, en läcker middagsbjudning eller en uppsluppen supé? Och vilka egenskaper krävs av en restaurang för att gästen ska känna sig lika inbjuden som välkommen? Ju djupare man tränger i mötet mellan värdar, värdinnor och gäster, desto mer komplexa och delikata blir frågeställningarna. Och på vilken nivå ska man bjuda igen?
En sedvanligt vitter och erfaren skrivarskara bidrar med intrikata insikter och vidsynta utsikter för att ge en så komplett bild som möjligt för den middagssugne läsaren.

Bokens redaktörer är Karsten Thurfjell, välkänd kulturjournalist på Sveriges Radio och matskribent, och Charlotte Birnbaum, konsthistoriker och matkonnässör.