Varje gång vi blandar kakao i en smet eller river upp papperet om en chokladkaka har vi direktkontakt med andra världsdelar.
Redan när Libris gav ut den första Kyrkkaffe-boken 2004 fanns hela jorden med, och med Glad i choklad tar vi ett ordentligt kliv ut till de människor som är förutsättningen för den svenska fikakulturen och kyrkkaffegemenskapen.
Sackeus, som var först i Sverige med Fairtrade-certifiering, berättar om kakaoodlarna i kollektivet UCIRI, en av många grupper som har kunnat bygga upp sitt samhälle tack vare möjligheten att få skäligt betalt.
Chokladinspirationen fyller köken här i Sverige: Fredrika bakar kladdkaka med knäckig glasyr, Agnes blandar kakao i bullfyllningen, Tomas bjuder på nougattårta, Katarina och hennes man förknippar sin favoritkaka med deckare, Sofia kombinerar choklad med ingefära och kanel.
Baka med oss och gör världen lite godare!
I samma serie: Långpannans lov
Bästa bullarna
Blixtkakor och annat snabbt och lätt
Mat i långpanna
Nybakat, hembakat
Saliga soppor
Perfekta pajer
Mer långpannans lov
Hembakat för alla
Julfika
Inte utan min långpanna