Eld rök grönt : vegetariska rätter från grillen

Fotograf: Oskar Falck

Formgivare: Katy Kimbell

Fotograf: Martin Nordin

Formgivare: Li Söderberg

ISBN: 9789174249422

Utgiven: 2019-04-30

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 


Lär dig laga grönsaker på elden. Låt maten svärtas ordentligt och njut av de djupa smakerna. Löken blir rejält söt, auberginen får rökig touch och jordärtskockan utvecklar härligt rostade toner.

Att laga vegetariskt över eld är så mycket mer än att lägga grönsaker en stund på grillen. Rotfrukter kan till exempel stoppas direkt i glödande kol, du kan grilla chilipeppar i ett vanligt durkslag eller till och med röka ost på enklaste vis i grillen. Boken går igenom olika tekniker och du får recept på smakrika, enkla och raffinerade vegetariska måltider.

Med sin unika känsla för både mat och foto har Martin Nordin här skapat en uppföljare till världssuccén Gröna burgare. Han är bosatt i Malmö och arbetar till vardags med reklam och kommunikation.