Kockarnas bröd : 48 favoritrecept från flera av Sveriges främsta kockar

Fotograf: Ann-Sofi Rosenkvist

Formgivare: Anna Bylund

ISBN: 9789174690453

Utgiven: 2012-08-23

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
"En riktigt bra brödbok. Bonus: Ett stycke mjölig historia." M Magasin



"Här får du proffsens bästa brödrecept! Svårighetsgraden är för den som bakar för första gången till den som är van och behöver större utmaningar. Boken för dig som älskar gott bröd!" Matmagasinet



Så mycket brödkunskap i en och samma bok! 16 av Sveriges bästa kockar bjuder på favoriterna ur brödkorgen.



Vad vore ett restaurangbesök utan en välfylld och välsma­kande brödkorg i väntan på maten? TÄNK om man kunde få recepten!



I den här bakboken får du just det! 16 av Sveriges mest namnkunniga och prisbelönta krögare, kockar och bagare delar med sig av sina bästa brödrecept, hämtade ur brödkorgen. Bland dem: Fredrik Eriks­son (driver Långbro Värdshus, TV-kock, kokboks­författare m.m.), Karin Fransson (driver Hotell Borgholm, kokboksförfattare, rikskänd expert i radio och TV m.m.) och Gustav Trägårdh (köks­chef på Sjömagasinet i Göteborg, Årets kock 2010 m.m.).



Kockarna presenteras i var sitt kapitel där de återger ljuvliga brödminnen, delar med sig av sina bästa brödtips och bjuder på 3 av sina egna recept.



Boken innehåller även en kort avsnitt om brödets historia samt råvarukunskap t.ex. hur mjölsorter, fett och salt påverkar degen allt för att du ska få knäckebrödet så där perfekt tunt och krispigt.



Stilfullt formgiven och illustrerad med läckra brödbilder och snygga svartvita porträtt.