"Fräsch och elegant... En härlig bok för alla som gillar mat och vin."
Bibliotekstjänst
Tanken med den här boken är inte att du ska bli
expert på viner. Istället ligger fokus på smakerna!
Och på kombinationen mat och vin.
Hur lyckas kockar på restauranger kombinera mat
och vin så perfekt, så att maten smakar mer och
vinet blir till det godaste du någonsin druckit? Och
hur lyckas man själv? Det ska du få veta i den här
boken.
Här delar några av Sveriges mest namnkunniga
och prisbelönta kockar och sommelierer med sig av sina
kunskaper och tankar kring vin - och föreslår mat
som passar till. Korta presentationer av tolv kockar/
krögare, tre viner per kock samt recept på det som
rekommenderas att ätas till.
Dessutom finns ett kapitel om vinets historia och
information om druvor och dess egenskaper
samt vinterminologi.
Boken är illustrerad med stämningsfulla fotografier i färg.
Gänget bakom boken har tidigare gett ut Kockarnas bröd, där vi som läsare dyker ner i brödkorgen och får såväl
recept på det goda restaurangbrödet som tips på ett lyckat bak.
De medverkande kockarna/sommeliererna:
Frida Johansson
Patrik Jonsson
Henrik Lyberg
André Nordström
Björn Persson
Roland Persson
Frida Ronge (utsedd till årets
"rising star" av White guide)
Cecilia Sandström
Håkan Thörnström
Gustav Trägårdh
Tami Yasumoto