Baka utan ägg, smör och mjölk? Javisst, nu går det bra! Här är första boken som helt fokuserar på vegansk bakning. Trenden att äta veganskt håller i sig och lusten att baka veganskt växer.
Alla måltider, inklusive fika, frukost och efterrätter, är veganska. Och det behöver inte vara krångligt. Författaren delar i med sig av sina bästa recept i sex olika kapitel:
Boken innehåller även avsnitt om råvaror och näringslära samt om bakredskap.
Det är en innehållsrik och vacker bok som täcker in både marmelader och pastejer, scones och våfflor, knäcke och pizza, glass och kanelbullar, småkakor och cupcakes. Och mycket mer ...
Mekto Ganic har tidigare gett ut "Bröd och kakor - baka utan gluten" och "Läcker vardagsmat utan gluten och mjölk". Hon bor i Göteborg och har en tjugoårig bakgrund inom recept- och produktutveckling och är utbildad kostrådgivare och holistisk rawfood kock.
Fanny Hansson är fotograf och jobbar bland annat med mat och inredning.