I Rövardotter skriver Jackie Ferm om livet i en söndertrasad familj, om övergrepp och missförhållanden i fosterfamiljer och på behandlingshem, och om att vara ensam och övergiven.
Som en röd tråd genom hela hennes livsberättelse löper pappans brev och innerliga, men farliga kärlek. Utan honom hade hennes uppväxt aldrig blivit så katastrofalt sönderslagen och utan honom hade hon aldrig funnit styrkan att resa sig ur spillrorna av en barndom.
Rövardotter handlar om att finna styrka i motgångarna och ta kontroll över livet. Det är en självbiografi berättad av en riktig rövardotter som inte räds att blotta familjehemligheterna.
Jackie Ferm är tjugotre år gammal. Hon bor i Stockholm och kämpar varje dag för att skapa sig ett liv där hon kan känna sig trygg och våga älska.
I Rövardotter har Ola Brising gett henne förmågan att skildra uppväxten med en intensiv närvaro. Med stor inlevelse och fin gestaltning ger han liv åt hennes upplevelser på ett sätt som griper läsaren med lika mycket fascination som smärta. Det är en berättelse som är lika arg som sorgsen, bräcklig och stark.
Han hade dåligt samvete för det han gjort mot sin familj. Framför allt för att han misshandlade mig och mamma. Det var därför han hela tiden upprepade att det var så viktigt med förlåtelse i sina brev. Det sista han ville var ju att hans barn skulle få det lika dåligt som han haft det under sin uppväxt. Så blev det ändå så.
Jag har redan förlåtit pappa, men frågan är om han har förlåtit sig själv.