Bröd, kaka, tårta /5 st Bär /4 st Dessert /5 st Fisk /12 st Fågel /6 st Kött /13 st Marinad /3 st Pirog, pizza etc /4 st Potatis /9 st Rotfrukt /7 st Sallad /1 st Svamp /11 st Sås /20 st
BERÄTTELSER & SKRÖNOR:
Björnen - den bruna Bävern bygger hus och kanaler Ekorr'n satt i granen Grävlingen - ett borstigt djur Där haren har sin gång Ren och vildren Rådjuret är osadlat, men... Vildsvin - ett förnämligt jaktbyte Älgen - skogarnas konung Den vita älgen Abborren - vanligast av abborrfiskarna Gammelgäddan i kyrkviken Gösfiske i Hjälmaren Lakfiske med eneträklyka Laxen - den vandrande fiskem Sik- och laxfiske vid kukkolaforsen Att torska på torsken Fasanen - i svart och vitt Järpen satt i granen Den stora och den lilla kråkan Tjädern - folkilsken och spelgalen
Böcker av Bert Olls, utgivna på Bokförlaget Settern: Vildmarksmeny (medförf), 2000 Nygamla skrönor om jakt och fiske, 1993 Bergsmäns rike, 1992 Skrönor om älg, 1990 Så firades julen förr, 1984 Hästhandlaren, 1983 Rallare, 1982 Flottare, 1981 Kolaren, 1980 Träskfolket Jakt och fiske under stenåldern, 1979 Skrönor om jakt och fiske, 1977
Böcker av Sten A. Öhman, utgivna på Bokförlaget Settern: Så åt och drack man förr (medförf), 2002 Vildmarksmeny (medförf), 2000
VILDMARKSMENY NORRLAND: Förrätt: Löjromsgravad siklöja med hembakat knäckebröd Varmrätt: Renfilé med varm ripmousse Dessert: Smördegsinbakad Västerbottenost
VILDMARKSMENY MELLANSVERIGE: Förrätt: Smörstekt abborre med hembakat blåbärsbröd Varmrätt: Färserade järpar i sötsur sås med syltade rönnbärsklasar & lökbrynt trumpetsvamp Dessert: Chokladtårta med vispgrädde
VILDMARKSMENY SYDSVERIGE: Förrätt: Lime- & ingefärsmarinerad lax med mild senapsås Varmrätt: Vildsvinsrulader med svartrotstimbal & cognacsås Dessert: Murkelparfait med sås på passionfrukt
... eller blanda som ni vill - och njut!
...Görvälns slott utsågs till ett av Sveriges bästa bord - fyra år i rad - under tiden som Sten A. Öhman var köksmästare där - så passa på att ta del av hans underbara recept!