Så är mannen bakom succéboken Så röker du kött och fisk framme igen! Denna gång handlar det om hur man på bästa sätt grillar vilt och fisk, samt hur man bygger olika slag av grillar och tar hand om råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat. Allt genomfört på författarens sedvanliga noggranna och pedagogiska sätt, som blivit ett adelsmärke för hans populära böcker - vare sig det handlar om styckning av vilt, rensning av fisk, eftersök m.m. Recepten är många och skiftande, fotograferade av Christer Johansson, känd skribent och fotograf i fiskepressen. Han svarar också för bokens fina miljöfoton. Alf Andersson har gjort teckningarna i sin grillbok.
Böcker av Alf Andersson: Styckning av vilt I, 1988 Passning av älg, 1990 Eftersök på älg och rådjur, 1992 Jägarens skinn och hudar, 1993 Fisken efter fångsten, 1996 Det viktiga eftersöket, 1999 Så röker du kött och fisk, 2000 Grilla vilt och fisk, 2002 Styckning av vilt II, 2003