Café Bohuslän och Alingsås tar med läsaren till
de bästa caféerna i sommarmetropoler som Marstrand, Smögen och Fjällbacka men också till
cafépärlor belägna bortom turiststråken, på öar i
skärgården och i det bohuslänska inlandet. Turen
går via de klassiska konditorierna, lummiga trädgårdscaféerna och en och annan livfull bryggservering till det lilla personliga caféet inhyst i
en sjöbod. Den kontinentala seden att både kaffe
och starkare drycker finns på menyn har succesivt
spridit sig även till vår västkust. Numera går
det att få ett glas vin till smörgåsen eller en konjak
till kaffet på många caféer. Men tack och lov
finns även några klassiska konditorier med bakverk
i fokus kvar. Café Bohuslän hjälper läsaren
att hitta till de bästa ställena oavsett om färden
går med bil eller båt. För den som vill återskapa
de bästa smakupplevelserna hemma finns ett recept från varje ställe. Boken tar också med läsaren till Alingsås, en stad med lång cafétradition
och karaktärsstarka caféer. Boken är skriven av
journalisten Åsa Hasselblad och matskribenten
Kristina Eriksson. Bilderna är tagna av fotografen
Anna Hult.