Michels vita viner : ett friskt och fräscht vitt, tack!

Formgivare: Stenmark & Co

Fotograf: Johan Kalén

ISBN: 9789185329540

Utgiven: 2007-04-13

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
Michels Vita Viner brett urval med läcker presentation! Efter Michels Vin & Mat, Ost & Vin och Öl & Mat är det så dags för de vita vinerna. I Michels Vita Viner presenteras ett antal förträffl iga viner som kostar allt från lite grand till väldigt mycket. De har alla det gemensamt att de fi nns tillgängliga i många butiker och på restauranger både i Sverige och utomlands. Vinerna har valts ut noggrant av Michel Jamais genom hans mångåriga erfarenhet av provningar och besök hos producenter världen över. Syftet är inte att vara heltäckande eller rättvis. Däremot vill Michel Jamais förmedla engagemanget i den goda smaken. Michels Vita Viner ger kunskap om odling och framställning av vita viner och vad som påverkar stil och kvalitet. Boken ger tips på producenter som gör utmärkta viner år efter år. I boken presenteras 52 viner med bildi boken. Dessa är inte alltid producentens mest exklusiva. Sammanlagt ges tips på fl era hundra kvalitetsviner. Att 52 viner presenteras är symboliskt valt: ett vin och en stor njutning per vecka, över hela året. Med detta kan boken även ses som en guide till 52 producenter med hög kvalitet. Istället för att söka en viss årgång av ett specifi kt vin, rekommenderar boken val av producent med stor omsorg. En bra producent har kvalitet oavsett årgång. Därför anges inte årgång på de valda vinerna. I Michels Vita Viner bjuds läsaren till författarens egna smultronställen. Michel medger att detta ökar risken att hyllan gapar tomt då han själv står där. Trots det bejakas den gemensamma njutning det ger oss alla. Michel avslutar Dessutom hittar jag alltid nya pärlor, det är ju det som är mitt jobb! Om författaren Michel Jamais har en lång erfarenhet som kock och sommelier och är idag verksam som föreläsare, vinskribent och TV-profi l. Michel är känd från Smakresan i TV4+ och TV3s Cornucopia. Han leder kurser på Restaurangakademien och anlitas fl itigt som föreläsare på restauranghögskolan Grythyttan. Han har tidigare skrivit ett fl ertal böcker. På Grenadine Bokförlag har han tidigare gett ut Michels Vin & Mat, Michels Ost & Vin och Michels öl & Mat.