Lyxlagat hemma

Fotograf: Frederik Zäll

ISBN: 9789185329847

Utgiven: 2009-05-15

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
Lyxlagat MAT SOM NJUTNING FÖR BÅDE KOCK OCH GÄST Allt om Mat-bloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll är en hängiven matnjutare. Här tar sig hans matlustar med er på en spännande resa: Boken beskriver engagerat hur kocken får ut lika mycket nöje av matlagningen som dennes gäster får av maten. Frederik ger läsaren en hyllning till mat som sällan skådats. Du som fixar middagen får överdådigt läckra rätter att tillreda. Till det kommer tips om dryck till både kock och gäster och, såklart från en musiker, om vilken musik som ger bäst stämning bland kastruller och karotter. Miljöbilder och närbilder varvas med roliga reflektioner i denna kokbok översållad av tillbakalutad lyxkänsla. Maträtterna kan låta avancerade, men är i grunden enkla, väl genomlagade och fullt möjliga att få till för alla. Rätterna har namn som retar aptiten bara de. Vad sägs om Kolgrillad sparris med citronhollandaise eller Flamberad fasan i Madeira med västerbottenkroketter? Så ut med potatishinken på akterdäck, öppna en pilsner och bli en del av bokens tips om hur kockens njutning blir även till gästernas. Då är det Lyxlagat hemma! Fortsättning följer med Lyxlagat i lergryta som släpps hösten 2009. "Man säljer företaget och köper en båt, man lägger ut alla sina antikviteter på Tradera och reser jorden runt. Man byter bilen och äter istället underbara middagar resten av sitt liv. Upplevelse, kvalitet, kärlek och omsorg är ledord för framtiden." Ma Oftedal Om författaren Frederik Zäll har alltid haft ett stort intresse för matlagning som från början kommer från hans mor som är en kulinarisk mästare i köket. Detta intresse delar han med sig av både i denna hans första bok och även på hans blogg på AlltOmMat.se, (http://blogg.alltommat.se/lyxlagat). Förutom matkreatör och bloggare är han även gitarrist i rockbandet Eskobar, med en halv miljon skivor sålda och oändligt antal turnéer runt om i världen. Frederik har spenderat en stor del av sitt liv i skärgården vilket avspeglar sig tydligt i boken. Han bor idag ute på Djurgården i en stor svenskbyggd träskuta anno 1940. I detta gungande kök har denna bok skapats.