En handbok te

Fotograf: Roland Eriksson

Fotograf: Tony Broman

Fotograf: Yuko Ono

Fotograf: David Abucina Venustas

Formgivare: Eliq Maranik

ISBN: 9789185329953

Utgiven: 2010-01-13

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
luta dig tillbaka i favoritfåtöljen med Roland Erikssons uttömmande och underhållande tebok och en rykande kopp. Äntligen kommer en bok om te i Grenadines populära handboksserie! I En handbok te får teälskaren verkligen sitt lystmäte. Te är hälsosamt då det innehåller bland annat mycket antioxidanter som sägs skydda mot olika sjukdomar och bevara oss unga. Ett riktigt livselixir alltså! Boken bjuder på en fullständig översikt om teet, dess historia, hur det spreds till Europa och om det berömda Boston Tea Party i USA, olika sorter från hela världen och hur du kokar det perfekta teet. Vad är det egentligen för skillnad på grönt och rött te? Du får också veta hur man framställer olika teer och hur vissa metoder påverkar smakerna. Ett unikt inslag i boken är teprovningarna. Författaren vill här inspirera oss till att våga prova lite mer udda teer. För att underlätta för den aningen skeptiska tedrickaren har han gjort det själv först. Här får du betyg och smakomdömen på teer från Japan till Sri Lanka, och så klart Kina. De är provade ur en vinprovares perspektiv och tillagade enligt producentens rekommendationer. Något att göra hemma själv! Så, fram med kopparna, ladda tekokaren och njut! OM FÖRFATTAREN Roland Eriksson är en kännare på det mesta som har med livets goda att göra. Med ett intresse sedan snudd på barnsben kring detta är hans kunskaper om smakers samspel omfattande. Roland Eriksson arbetar som sensoriker på V&S Group och han är också en fl itig föredragshållare kring både konjak, vin, sherry, ost och andra läckerheter. Han har god vana att berätta om alla de underhållande detaljer som kännetecknar allt vad njutningsfull mat och dryck vill säga.