Torsdagarna med Zazzi : filosofi, känsla och kärlek till mat

Formgivare: Camilla Simonson

Redaktör: Rolf Ellnebrand

Fotograf: Ewa K. Andinsson

ISBN: 9789185617074

Utgiven: 2008-09-17

Format: Danskt band

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
PASSION FÖR MAT År 2006 fick Alexandra Zazzi frågan om hon ville ta över Dan Lexös matfrågespalt i GP. Lexö hade skrivit spalten i nästan tio år och kände sig mogen att pröva på nya utmaningar. Alexandra berättar: ´Dante´, som den lilla spjuvern kallas bland oss kockar, är för mig en förebild, en mycket kunnig företagare och en vansinnigt god vän. Det kändes som en ära och en utmaning att få ta över Göteborgarnas frågor. Denna bok är en samling omarbetade krönikor från mitt första år som skribent. Jag har valt att ta med recept och frågeställningar som många läsare har frågat efter, men inte bara recept, utan även svar med en känsla för livsglädje och kvalitet runt måltiden och i livet." - Filosofi, känsla och kärlek till mat och liv är mina ledord, säger Alexandra Zazzi, känd som kokboksförfattare, matkrönikör i GP, Göteborgs Posten, och TV-profil. I Torsdagarna med Zazzi har Alexandra valt att ta med recept och frågeställningar som många frågat efter, men inte bara recept, utan även berättelser ur vardagen med svar som andas känsla för livsglädje och insikt om kvalitet runt måltiden och i livet. Boken tar upp olika torsdagar, vilken torsdag som helst, en torsdag i Italien, grillat en torsdag, en medveten torsdag, torsdagsrisotto osv. Men här finns mycket annat som tips om prylar i köket, en liten lökskola, förbjudna laster Torsdagarna med Zazzi är läsvärd, från början till slutet. Den ger krydda åt tillvaron. BOKFAKTA Titel: Torsdagarna med Zazzi - Filosofi, känsla och kärlek till mat Författare: Alexandra Zazzi Omfång 80 sidor. Mjukband, rikt illustrerad Format 200 x 200 mm F-pris: 45 kr ISBN 978-91-856-1707-4 Förlag: Columbus Förlag i samarbete med tidningen GP. Utkommer september 2008. >